Meiden D2 glansrijk kampioen

De meiden D2 van GeuzenMiddenmeer zijn zaterdag 8 mei kampioen geworden van de eerste klasse 12. De grootste concurrenten, de jongens D1 van Seref Spor, werden met veel overtuiging opzij gezet: het werd 6-0. Met nog één wedstrijd te spelen hebben de meiden D2 nu een niet meer te achterhalen voorsprong van 5 punten genomen.

De overwinning kreeg pas in de tweede helft vorm.  In het eerste half uur boden de jongens van Seref Spor, en zeker de keeper, nog tegenstand en wilde de bal er maar niet in.  De meiden D2 speelden bovendien voorzichtig. Ze waren verzwakt door het ontbreken van de rots in de branding, keepster Robin, en de moeilijk te passeren backs Mayke en Ismay.  Robin werd in de goal echter voortreffelijk vervangen door de veelzijdige Lea. Bovendien gaf de verdediging, met de regelmatig inschuivende libero Anouk, de sterke Ilham en de voortreffelijk  debuterende Leila, amper kansen weg.  Tegen het eind van de eerste helft werd steeds meer duidelijk dat het combinatiespel van de MD2 voor de jongens van Seref Spor moeilijk te belopen was. Steeds vaker ontstond er daardoor een man-meer, sorry, vrouw-meer situatie.

In de tweede helft speelden de meiden D2 met meer risico. Leila schoof door naar het middenveld en samen met de onvermoeibare Louise zorgde ze ervoor dat de aanvallers Laura, Rozan en Marijn steeds vaker in scoringspositie kwamen. Al snel viel de 1-0. Toen het even later 2-0 werd, bleek dat voor Seref Spor de genadeklap. Met speels gemak bouwden de technisch behendige aanvalsters, die allen scoorden, de score uit tot 6-0.

Met 18 punten uit 7 wedstrijden en een doelsaldo van 55-9 zijn de meiden terecht kampioen geworden.  Ze haalden niet alleen de meeste punten, maar hebben de coaches en ouders ook verwend met prachtige acties, messcherpe combinaties en vele schitterende doelpunten. Maar, misschien wel het belangrijkste: de meiden vormden een hecht team, ze waren altijd sportief, ook als het even tegenzat, en steunden elkaar door dik en dun.

Na afloop werden de meiden gehuldigd door bestuurslid Jaap van den Akker en werd er bescheiden feest gevierd.  Echt feest vieren zal echter pas gebeuren tijdens één van de toernooien, als ook de andere meiden er weer bij zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s