Diensten/Contact

U kunt me bellen of mailen voor een onderzoek, een evaluatie, een advies, een training, een column/artikel, een verhaal of wanneer u op zoek bent naar iemand die (tijdelijk) leiding wil geven aan een project of een organisatie. 

Onderzoek

Ik heb bijna 30 jaar ervaring met kwalitatief onderzoek, literatuuronderzoek, evaluatie-onderzoek en praktijkgericht (actie)onderzoek. Het accent ligt hierbij op het sociale en het veiligheidsdomein, op vraagstukken op het gebied van inclusiviteit, representatie, emancipatie, radicalisering, polarisatie, religie, duurzaamheid, geschiedenis en discriminatie. Een overzicht van mijn publicaties vindt u hier.

Ik werk vaak samen met andere zelfstandige onderzoekers en ben lid van het Onderzoekerscollectief, een samenwerkingsverband van onderzoekers in het Sociaal Domein. 

Advies & training

Op basis van veel onderzoek, jarenlange ervaring en een groot netwerk adviseer ik overheden en organisaties adviseren over werkbare oplossingen voor problemen op de hierboven genoemde werkterreinen.  Daarnaast heb ik veel ervaring met (social) media, campaigning en diverse communicatie (strategieën). 

Training

Met enige regelmaat geef ik trainingen aan vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties,  professionals en overheden. De trainingen gaan over onderwerpen als het voorkomen van radicalisering, polarisatie, communicatie en media, framing, empowerment, discriminatie en diversiteitsvraagstukken.

(Interim) management

Sinds 1995 heb ik leidinggevende functies vervuld. Ik was onder andere werkzaam als projectleider, afdelingsleider, adjunct-directeur en (interim-) directeur. Ik gaf zowel leiding aan kleine teams (2-3 mensen) als aan grotere organisaties (ongeveer 50 mensen). Het ging hierbij altijd om divers samengestelde teams.  
Ik ben een coachende leidinggevende. Ik focus op oplossingen en wil verandering zoveel mogelijk bereiken door situaties, medewerkers en eventuele klanten positief waarderend te benaderen.

Teksten

Ik hou van schrijven. U kunt een beroep op me doen voor journalistieke producties of voor het schrijven, herschrijven, redigeren en corrigeren van teksten in het Nederlands. Fictie en non fictie. Voor de overheid, instellingen uit de cultuursector, het bedrijfsleven en non-profitorganisaties. Ik ben lid van de Auteursbond en van de Freelancers Associatie (FLA)

Contact/ Meer weten? 

Ik werk op het leukste freelancerskantoor van Amsterdam, de Wallenburgpers,
O.Z. Voorburgwal 129-II 1012 EP Amsterdam

Telefoon: 06 413 99 333

Gebruik onderstaand contactformulier of mail naar:  info (apenstaartje) ewoudbutter.nl

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/ewoudbutter/