‘I love you sheriff Truman’ (Albert Rosenfield)

Uit de serie Twin Peaks van David Lynch zou ik tientallen prachtige scenes kunnen laten zien. Ik kies voor twee scenes met de arrogante FBI agent Albert Rosenfield, collega van special agent Dale Cooper.
Bij zijn entree in het kleine dorp Twin Peaks maakt Rosenfield direct op de hem kenmerkende botte wijze duidelijk dat hij niet zo’n hoge pet op heeft van het dorp en het trage amateuristische werk van sheriff Truman en zijn stuntelige assistenten. Truman maakt op zijn beurt duidelijk dat hij niet gecharmeerd is van de arrogantie van Rosenfield.

De confrontaties tussen Truman en Rosenfield zijn steeds spannende scenes. Eenmaal slaat Truman Rosenfield neer. Wanneer hij hem voor een tweede keer dreigt neer te slaan, krijgt de scene een verrassende wending.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s