Handreiking bespreekbaar maken radicalisering met ouders

handreiking marokkaanse ouders.pngAfgelopen zondag presenteerde het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) de handreiking ‘In gesprek met ouders over radicalisering’ aan Mark Roscam Abbing, directeur Samenleving en Integratie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Ik heb deze handreiking samen met de immer aimabele,  deskundige en te bescheiden Habib el Kaddouri geschreven op basis van onze eigen ervaring en die van het SMN en enkele betrokken partners. In het bijzonder hebben we gebruik gemaakt van ervaringen die zijn opgedaan in het kader van het project Weerbaarheid tegen Jihadistische Radicalisering, waarvoor het SMN onder andere 100 sleutelpersonen trainde en verspreid over het land 30 voorlichtingsbijeenkomsten organiseerde met lokale Marokkaans-Nederlandse organisaties. Totaal 1460 ouders bezochten deze bijeenkomsten.

De handreiking is primair voor  Marokkaans-Nederlandse organisaties geschreven, maar ook beleidsmakers, professionals en vrijwilligers die voorlichtingsbijeenkomsten over radicalisering voor (Marokkaans-Nederlandse) ouders willen organiseren, kunnen er wat aan hebben.

Methodiekbeschrijvingen en handreikingen bieden doorgaans geen blauwdruk. Deze handreiking ook niet. Iedere situatie is immers weer anders. Wel hopen we de lezer enkele tips te kunnen geven die bijdragen aan een succesvolle bijeenkomst.

De handreiking is te downloaden op de site van het SMN of door te klikken op de volgende link: in gesprek met marokkaanse ouders over radicalisering

Kijk voor meer publicaties die ik schreef over radicalisering hier

 

3 thoughts

 1. Dag Ewoud,

  Wat leuke en verrassend dat jij samen met NL Marokkaanse man zo’n methode heb geschreven.

  Ik vroeg me af je radicaliserende jongeren heb begeleid of meegewerkt of wat dan ook?

  Ik hoor het graag,

  Groeten,

  Basema

  Like

  1. hoi Basema, ik heb verschillende projecten begeleid of gemonitord die op jongeren waren gericht. Ik heb ook contact gehad met verschillende jongeren. De begeleiding van jongeren heb ik niet gedaan. Dat is iets voor professionals.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s