Training aan moskeebestuurders

Rvmm
Afgelopen zondag heb ik  met een aantal collega’s van ACB Kenniscentrum een training gegeven aan 12 bestuurders van verschillende Marokkaanse moskeeën die allemaal zijn aangesloten bij de Raad van Marokkaanse Moskeeën Noord-Holland. Het was bijzonder inspirerend en erg leuk.
Aan de training namen mannen van de eerste en de tweede generatie deel die enorm gemotiveerd zijn om activiteiten te ontwikkelen die de participatie van hun achterban aan de Nederlandse samenleving ten goede komen. Allemaal willen ze activiteiten die radicalisering voorkomen en willen ze voor de buurt transparanter maken wat er in de moskee gebeurt. ‘De moskee moet en glazen huis worden’ was één van de conclusies. We hebben veel gelachen en op geen enkel onderwerp rustte een taboe.
Achteraf had ik spijt dat ik de training en de discussies tussen de mannen (in het Nederlands) niet heb gefilmd. Het had voldoende materiaal op kunnen leveren voor een film die een bijdrage had kunnen leveren aan de beeldvorming over moslims.
Wie weet bij een volgende training…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s