Please, please, please,…

Omslagisa_van_bettinadrion_1
Good times for a change, see the life luck I’ve had, can make a good
man turn bad. So please, please, please, let me, let me, let me, let me
get what I want this time. (…) Lord knows it will be the first time. (Johnny Marr, Morrissey)

Afgelopen vrijdag heb ik van mijn uitgever de eerste volledige drukproef ontvangen van mijn roman Isa. Het ziet er mooi uit. Nu is het nog wachten op de tweede drukproef, inclusief de omslag en de achterflap en dan zijn we klaar. Ik heb aan de bronnen een overzicht toegevoegd van de songs die in het verhaal worden gezongen of waarnaar wordt verwezen. De meeste komen uit de jaren ’80. Het met voorsprong meest depressieve nummer is Please, please, please, let me get what I want van The Smiths (Hatful
of Hollow, 1984). Hieronder een versie met een clipje dat in elkaar geknutseld is door een amateur.

Andere nummers die een rol spelen in Isa:
Perfect Day van Lou Reed (voor het eerst verschenen op Transformer uit 1972, platenlabel: RCA; componist: Lou Reed)
Smells Like Teen Spirit van Nirvana (Nevermind, 1991, label: Geffen; componisten: Kurt Cobain, David Grohl en Krist Novoselic)
You Suck van Consolidated en de Yeastie Girlz (Play More Music, 1992, label: Nettwerk; componisten: Consolidated en The Crack Emcee )
Ashes to Ashes van David Bowie (Scary Monsters, 1980, label: Virgin, componist: David Bowie)

Verder wordt in de tekst verwezen naar Meat is Murder van The Smiths en klinken op de achtergrond de volgende songs: Love will tear us apart van Joy Division, Girls Just Want To Have Fun van Cyndi Lauper, Great Balls of Fire van Dolly Parton (oorspronkelijk van Jerry Lee Lewis), Paranoid Android van Radiohead, One Step Beyond van Madness, That’s the Way I Like it van KC and the Sunshine Band, Beat it van Michael Jackson en De Glimlach van een Kind van Willy Alberti. Ook wordt er een CD van Corrie Konings gedraaid en klinkt in een kroeg het nasale stemgeluid van Michael Stipe, zanger van R.E.M.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s