Leestips: Bettina Drion en Peggy Braeken

Bettina
Bettina Drion (foto) debuteert binnenkort bij dezelfde uitgever (Lemmens) als ik en we hebben de afgelopen tijd onze manuscripten aan elkaar laten lezen.
Bettina’s roman, Een Doodgewone Week, heb ik met veel plezier gelezen. Het gaat over een vrouw die graag carrière maakt, maar thuis te maken heeft met een dochtertje met verlatingsangst. Bettina vertelt het verhaal vlot, met een subtiel gevoel voor humor en ironie en met veel oog voor details. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van zowel de moeder als de dochter. Echt een aanrader en bijzonder actueel. Meer over het boek op het weblog van Bettina. Klik hier. Bettina kan niet alleen mooi schrijven, maar ook tekenen: ze heeft een ontwerp gemaakt voor de omslag van mijn boek (Isa). Binnenkort meer hierover.

Peggy Braeken heeft me vanuit  Italiaanse Pisa geholpen met de redactie van mijn boek. Haar eigen boek, Blauwe Hemels, is twee weken geleden verschenen.  In haar boek doet ze verslag van de periode dat ze in Namibië werkte voor een hiv- en aids organisatie. Het gaat over de realiteit van ontwikkelingswerk, over vochtige peuterkussen, over de rekbaarheid van een volk, over
drie-in-een begrafenissen, over vliegende kakkerlakken, over de
tederheid van naastenliefde en waarom ‘een
doos condooms’ het hiv- en aidsprobleem niet één-twee-drie oplost. De opbrengst van het boek komt ten dele ten goede van de organisaties waarvoor Peggy werkte. Meer hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s