John

Ng
Hij had een prachtige stem. Of hij kon zingen, weet ik niet, maar als klein kind hing ik aan zijn lippen wanneer hij met zijn donkere, rustige stem verhaalde over zijn tochten door Indonesië en Afrika. Spannende verhalen over goena, goena, de Indonesische zwarte magie en over zijn verblijf bij de kannibalen. Als eerste zette hij delen van Nieuw Guinea op de kaart. Hij behoorde ongetwijfeld tot een nog maar klein overgebleven groepje van nog in leven zijnde ‘ontdekkingsreizigers’ – al zal hij zichzelf vooral landbouwdeskundige hebben genoemd.

Werkzaam in de ontwikkelingssamenwerking. Betrokken, maar ook erg nuchter.
Door zijn verhalen wist ik al heel jong dat ik ook wilde reizen. En vooral dat ik naar Indonesië wilde.

Graag had ik nog eens geluisterd naar zijn mooie stem en had ik zijn verhalen op willen schrijven.

Ik ben te laat.

John Butter, de oudste broer van mijn vader, is overleden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s