Kamervragen: werkt Geert Wilders voor de Mossad?


Het kamerlid W. Terzake van de Partij van de Vragen heeft
naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf over Geert Wilders
kamervragen gesteld aan minister-president Balkenende.
Volgens De Telegraaf zou Wilders  jarenlang geschaduwd zijn door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). De Telegraaf meldde dat de bezoeken van
Wilders aan de Israëlische ambassade in Den Haag
door de AIVD zijn geregistreerd.

Ook zouden ‘bronnen rond de AIVD’ hebben bijgehouden hoe lang de bezoekjes van Wilders duurden. De AIVD ontkent overigens Wilders te hebben geschaduwd.

Vragen van het lid Terzake (PVV) aan de minister-president over het
bericht “AIVD had Wilders in vizier” in De Telegraaf van woensdag 9 mei
2007.

1.) Bent u bekend met het bericht “AIVD had Wilders in vizier”?*

2.) Is dit bericht geheel of gedeeltelijk juist?

3.) In het Telegraaf-artikel laat collega Wilders weten dat de bezoeken plaatsvonden in het kader van zijn werk als Kamerlid. Ik citeer collega Wilders:

“Het klopt dat ik regelmatig langsging op de Israëlische ambassade. Tot afgelopen  jaar kwam ik daar vrijwel maandelijks. De contacten ontstonden toen ik nog  woordvoerder buitenland was voor de VVD-fractie.” Collega Wilders laat vandaag weten “dat het niet zo kan zijn dat een politicus tijdens zijn normale werkzaamheden door de inlichtingendienst in de gaten gehouden wordt.”

Vindt u het maandelijks bezoeken van dezelfde ambassade behoren tot de ‘normale werkzaamheden’ van een kamerlid. Zo ja, waarom?

4.) Vindt u dat de loyaliteit van Kamerlid Wilders aan Israël niet wat ver gaat voor een Kamerlid dat anderen graag de maat neemt over hun mogelijke loyaliteit aan andere landen? Zo nee, waarom niet?

5.) Bent u op de hoogte van de opmerking van de heer Van Aartsen, voormalige fractievoorzitter van de heer Wilders dat de heer Wilders zijn kamervragen liet ‘insteken’ door de heer Wilders? Hoe beoordeelt u deze opmerking?

6.) Op het weblog Verbal Jam wordt al gesuggereerd dat Wilders in dienst zou zijn van de Mossad. Heeft u aanwijzingen gevonden voor deze suggestie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s