Evaluatie van een trainingsaanbod aan moskeebestuurders in Utrecht en Limburg

De Expertise-unit Sociale Stabiliteit (ESS) van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid constateerde dat het trainingsaanbod specifiek voor moskeebestuurders beperkt is en vroeg aan LISAAN om in samenwerking met EQT-Trainingen te proberen door middel van trainingen de professionaliteit van moskeebesturen te versterken in Utrecht en Limburg. Deze professionalisering heeft uiteindelijk tot doel om de weerbaarheid van lokale gemeenschappen te versterken. De trainingen beogen onder meer bestuurders meer handelingsbekwaam te maken in het effectief omgaan met actuele vraagstukken.

Bureau Omlo en ik werden gevraagd om het trainingsaanbod te evalueren. De evaluatie moest in kaart brengen of de ontworpen en uitgevoerde training is verlopen als bedoeld, of de training effectief is geweest en welke lessen hieruit te halen zijn voor bijstelling/doorontwikkeling.

Download hier het rapport  Vergroting van kennis en vaardigheden van moskeebestuurders? Evaluatie van een trainingsaanbod aan moskeebestuurders in Utrecht en Limburg.

De foto heb ik genomen en is van de Amsterdamse Westermoskee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s