God en geloof in de verkiezingsprogramma’s van confessionele partijen

Halverwege de jaren 60 hadden de confessionele partijen nog een meerderheid in de Tweede Kamer. Sinds 1967 zijn de partijen die zich laten inspireren door het (christelijk) geloof hun meerderheid in de Tweede Kamer kwijt. Vanaf 2010 halen de confessionele partijen nog maar 14-18% van de Kamerzetels. God is een backbencher geworden. Symbolisch was het besluit eind 2014 van het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer om de Bijbel en de Koran te verwijderen van de tafel van toenmalig Kamervoorzitter Van Miltenburg (CDA). De boeken stonden er al jaren ongebruikt.

Voor Volzin magazine voor religie en samenleving ga ik op zoek gegaan naar God en geloof in de verkiezingsprogramma’s. Het eerste artikel gaat over de programma’s van vier partijen die zich laten inspireren door een religie: CDA, SGP, ChristenUnie en Nida. Lees het artikel hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s