40 xenofobe incidenten in 8 weken

tulpen in rouw foto ewoudbutter2Sinds Geert Wilders acht weken geleden, op 16 september, tijdens de Algemene Beschouwingen opriep om geweldloos en democratisch in verzet te komen, zijn er ruim 40 incidenten geweest die te maken hadden met protest tegen de opvang asielzoekers. In enkele gevallen ging het om zaken die met orde-handhaving te maken hadden, maar in de meeste gevallen hadden de incidenten een duidelijk xenofoob of racistisch karakter. Ook zijn er meerdere dreigementen geuit aan bestuurders, politici of aan burgers die zich uitspraken voor de opvang van asielzoekers.  Dat blijkt uit de inventarisatie die ik voor  Republiek Allochtonië maakte.

Lees verder op Republiek Allochtonië

2 thoughts

  1. Ik vrees met grote vrezen dat dit slechts het topje van de ijsberg is. Er zullen veel meer incidenten zijn geweest maar of dit alleen aan de oproep van Wilders heeft gelegen? Geven wij deze man zo niet te veel eer en maken we onze roeptoeteraar zo niet groter dan hij is?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s