Bevorderen migrantenorganisaties integratie of juist segregatie?

lantarens ewoudbutterMigrantenorganisaties worden ze genoemd, ookwel zelforganisaties, etnische organisaties en soms allochtone vrijwilligersorganisaties. In de jaren 80 en 90 werd de rol die deze organisaties konden spelen om integratie en emancipatie te bevorderen nog schromelijk overschat. Tegenwoordig worden ze vooral gezien als bolwerken van segregatie. En daarmee wordt sommige van deze organisaties juist weer tekortgedaan.

Ik kom inmiddels 25 jaar bij deze organisaties over de vloer en schreef er voor Zaman Vandaag een artikel over.  Te lezen via blendle.

3 thoughts

    1. Hoi Rob, ik plaats zelf geen blogbijdrages bij Blendle. In dit geval heb ik een artikel voor Zaman Vandaag geschreven. Dit artikel is in de papieren krant verschenen en door Zaman Vandaag op Blendle geplaatst.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s