Het ongelijk van Theodor Holman, Breivik en Wilders

Moslims gaan de wereld veroveren door massa-immigratie en door hoge kindertallen. Dat is de angst van sommigen, waaronder de aanhangers van de Eurabië complottheorie van Bat Ye’or, waartoe ook Geert Wilders, Anders Breivik en Theodor Holman gerekend kunnen worden.

 Zo verklaarde columnist Theodor Holman onlangs in het Parool: “Breivik stelt – en dat ben ik met hem eens – dat moslims gebruikmaken van twee wapens: bevolkingsaanwas en immigratie.”

Le Temps keek of deze angst met cijfers te onderbouwen is en concludeerde dat nergens ter wereld de geboortecijfers zo razendsnel omlaag kelderen als juist in Arabische en moslim landen. Gemiddeld daalde het aantal kinderen in de islamitische wereld de afgelopen dertig jaar met 50%, in Iran daalde het zelfs met 75% en in Noord-Afrika met 70%. Lees hier meer. Meer over de onzin van een islamitische baby-tsunami hier.

Eerder bleek al dat wereldwijd en in Europa meer christenen migreren dan moslims, (zie ook keiharde cijfers over moslim-immigratie). Het aantal moslims zal in Europa de komende 20 jaar toenemen van 6% tot 8% van de Europese bevolking.

Eerder werd al duidelijk dat de bewering van oud-VVD leider Bolkestein dat Amsterdam in 2015 een islamitische meerderheid zou krijgen, niet meer dan bangmakerij was.

Wat misschien een geruststellende gedachte is voor Holman, Wilders en anderen die zich zorgen maken over de islamisering van Nederland: het aantal PVV-stemmers in Nederland (1,5 miljoen) ligt nu al hoger dan het aantal moslims dat in 2050 in Nederland (1,3 miljoen) zal wonen: de verwilderisering gaat in Nederland veel harder dan de islamisering.

Eerder verschenen op Republiek Allochtonië

12 thoughts

 1. Ik was al bang, dat er iets niet goed zat bij mij van binnen. Het doet mij goed dit te horen. Ik ben hier ernstig over en wil niet badineren. Maar het lijkt wel of de badinerende Holman ergens mee zit en dat kan ik mij dan ook wel weer voorstellen. Gezien bepaalde recente gebeurtenissen. Ik wens iedereen sterkte met het doorleven van dit tijdsgewricht. Ik zet hier een dikke punt achter. Schrijver dezes nog eens bedankt. ( Laten wij nooit vergeten, dat de Arabieren tijdens de Middeleeuwen de Westerse cultuur hebben behouden en met de Frankfurter Schule, daar was toen althans niets mis mee ).

  Like

 2. Laten we hopen dat de PVV-aanhang ook in de toekomst de omvang van de moslimbevolking ruim zal overtreffen. De PVV is een frisse wind die de muffe PvdA en CDA weggeblazen heeft. Wat mij betreft een uitstekende ontwikkeling

  Like

 3. “omlaag kelderen”? Kan iets ook omhoog kelderen?
  “moslim landen”? Als in “Zag ik daar een moslim landen”? Of bedoel je wellicht “moslimlanden”?

  Journalist != foutloos Nederlands.

  Jammer.

  Like

 4. Hoe kompt het dan dat ik twintig jaar geleden nauwelijks, en nu voor het merendeel Moslims zie in mijn wijk? Als ze slechts twintig jaar nodig hadden om van ± 10% van de bevolking hier-o tot 35.8% te komen, dan kun je gevoegelijk aannemen dat dat over nog eens 20 jaar haast 50% zal zijn.
  Lieve mensen, daar niet van, maar het blijft gek om jezelf in zo’n snel veranderende omgeving terug te vinden.

  zie: de allochtoon-meter van geen stijl:

  http://www.geenstijl.nl/paginas/mijnburen/?postcode=2037

  In Haarlem (regio 2037) woonden op 1 januari 2010 8105 mensen, waarvan 2905 niet-westerse allochtonen (35.8%).

  Het CBS, waar de cijfers vandaan komen, verstaat onder ‘niet-westerse mensen Afrikanen en Mexicanen. Begrijpt u.

  Like

  1. Beste Rian,

   Het klopt dat we tussen 1970 en het begin van deze eeuw een forse toename hebben gehad van het aantal allochtonen en zeker sommige wijken zijn hierdoor ingrijpend veranderd. Dat heeft ook voor veel ellende gezorgd die veel te lang door de politiek is ontkend.
   Neemt niet weg dat de laatste jaren de groei fors afneemt. Mijn punt is dat Wilders, Holman en Breivik bewerend dat moslims het hier zouden willen overnemen door met z’n allen naar Europa te migreren en door veel kinderen te krijgen. Met mijn stuk heb ik willen aantonen dat die stelling niet door cijfers onderbouwd kan worden.

   Like

 5. Wilders & Co. waarschuwen voor wat er in de toekomst plaats gaat vinden. Natuurlijk kun je dat vandaag de dag niet weerleggen aan de hand van cijfertjes.

  Een wereldkalifaat van gelovigen (islam) en ongelovigen (2e rangsburgers) wat de sharia volgt is het streven van de islam. Hoe? D.m.v het zwaard (geweld) of de baarmoeder (democratie).

  Roepen dat het allemaal wel meevalt, is jezelf voor de gek houden. We weten dat het streven er is (we kunnen de koran lezen al zijn de vertalingen erg mild). Ook het telkens wijzen naar de moslims die het allemaal geen ruk kunnen schelen, kan gevaarlijk zijn. Zij worden niet eens gezien als moslims (afvalligen) door hen die er naar streven. Zij worden gedwongen een keuze te maken. Aan gematigden heeft de islam niks.

  Of de volgers van Mohammed dit allemaal lukt is een ander verhaal. Proberen doen ze al en zullen ze blijven doen.

  Like

 6. Beste Ewoud,
  Het aantal (niet westerse) allochtonen zal inderdaad niet groeien een afname is eerder te verwachten. Helaas voor de hoera roepers is dit niet meer dan een definitie kwestie, het CBS hanteert als definitie van allochtoon (in Nederland): Persoon die in Nederland woonachtig is en van wie ten minste één ouder in het buitenland is geboren. Wie zelf in het buitenland is geboren, hoort tot de eerste generatie, wie in Nederland is geboren, hoort tot de tweede generatie.
  Of de derde generatie, intussen autochtoon, geïntegreerd dan wel geassimileerd is valt te bezien. Gezien de ontwikkelingen vrees ik het ergste.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s