Een telefoontje van de PVV

Vanmiddag werd ik gebeld door een fractiemedewerker van de PVV.
‘Klopt het dat u betrokken bij het debat over polarisatie en radicalisering (insluiten of uitsluiten) op 29 november in Amsterdam-Oost?’ vroeg hij vriendelijk.
‘Ja, dat klopt’ antwoordde ik hem.
‘En u had Fleur Agema uitgenodigd deel te nemen aan dat debat?’
‘Ja, dat klopt ook’ zei ik enigszins hoopvol.
‘Ze is helaas verhinderd.’
‘Wat jammer.’ Er viel een korte, wat ongemakkelijke stilte.
‘Het is ook eigenlijk niet haar portefeuille’, legde de man, nog steeds heel vriendelijk, uit. ‘Het is eerder iets voor de heer Fritsma.’
‘Ja, die hadden we daarom ook al eerder benaderd’, vertelde ik.’Maar hij had ons al laten weten dat hij ook verhinderd was. Net als de heer Bosma trouwens. Zou de heer Wilders misschien deel willen nemen. Hij houdt zich toch ook bezig met polarisatie en radicalisering?’ vroeg ik.
‘Ja, maar de heer Wilders is helaas ook verhinderd.’
‘Wat jammer.’ Ik besloot nog één poging te wagen: ‘We vinden het belangrijk dat de PVV deelneemt aan het debat. Het is virtueel de grootste partij van Nederland en vertegenwoordigt een grote groep Nederlanders. Is de heer Brinkman dan misschien beschikbaar of iemand anders van de fractie?’
‘Nee, het spijt me, ze zijn allemaal verhinderd.’
‘Ontzettend jammer.
‘Ja. ‘
‘Nou, bedankt voor het bellen in ieder geval.’
‘Graag gedaan. Dag.’
‘Dag.’

PVV. Partij van de Vrijheid Verhindering

Meer over het debat hier. De volgende politici zullen wel deelnemen:  Paul de Krom (VVD Tweede Kamer), Sadet Karabulut (SP Tweede Kamer), Marietje Schaake (D66 Europees Parlement), Tofik Dibi (GroenLinks Tweede Kamer), Coskun Cörüz (CDA Tweede Kamer) en Ahmed Marcouch (PvdA stadsdeelvoorzitter Slotervaart). Ook bijdragen van Martin Verbeet(PvdA) en Willem Paquay (SP), beiden bestuurder in Amsterdam Oost/Watergraafsmeer.

De discussie wordtgeleid door Kustaw Bessems, politiek redacteur van dagblad De Pers en ingeleid door Jean Tillie (hoogleraar politicologie en voorzitter van de denktank sociale cohesie in Oost/Watergraafsmeer).

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s