Monogamie is voor mietjes

Bram Sprinkhuizen wordt door de Nederlandse Befbond uitgezonden naar de wereldkampioenschappen beffen in Bratislava. Bram zal het daar onder andere moeten opnemen tegen Boh Berbakov, die niet alleen de befkoning van Bratislava is, maar ook op medogenloze wijze Slowakije bestuurt. Bram, de held uit Vlaardingen, wordt direct na aankomst vergiftigd met de octalabacterie, waardoor zijn tong zo rood is geworden, dat hij niet door de tongkeuring zal komen. Bram laat het er niet bij zitten. Hij probeert toch deel te nemen aan de befkampioenschappen en raakt verzeild in allerlei spannende en amusante situaties.

‘De befkoning van Bratislava’ is het langste en opvallendste verhaal uit de verhalenbundel ‘Monogamie is voor mietjes’ waarmee Arno van Vugt (1970) deze maand zijn debuut heeft gemaakt. De schrijver komt uit Den Haag en is mijn zwager (‘zwaguhtje’ noemt hij me dan ook).

Arno is geen prototype schrijver. Hij leest zelden en hij heeft ook niet bepaald een onstuitbare drang om veel te schrijven. Maar, Arno is wel een rasverteller, die met veel gevoel voor humor en details de meest waanzinnige verhalen kan vertellen. Alleen al daarom is Arno altijd aangenaam gezelschap.

Begin jaren jaren 90 vertrok hij op de bonnefooi naar Spanje en werkte daar onder andere als makelaar. Toen hij in het najaar van 2002 kanker kreeg, was hij bang niet lang meer te leven en besloot hij een paar van zijn verhalen op te schrijven. Inmiddels is Arno weer kerngezond, woont hij opnieuw in Den Haag en zijn zijn verhalen uitgegeven door uitgeverij Aspekt.
Bestellen van deze bundel met makkelijk leesbare verhalen kan hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s