Isa en feminisme

Feminisme_6
Afgelopen zondag werd mijn roman Isa samen met Een Doodgewone Week van Bettina Drion gepresenteerd in Canvas in het oude Volkskrantgebouw. Tijdens de presentatie lag het accent op de overeenkomsten tussen onze romans. Zo hebben we allebei van vrouwenemancipatie een belangrijk thema gemaakt. De roman van Bettina gaat onder andere over het spanningsveld tussen ambitie en moederschap. Isa, de vrouwelijke hoofdpersoon in mijn roman, noemt zichzelf een radicale feministe. Zij  vindt dat het hard tijd is voor een derde feministische golf. Niet alleen omdat vrouwen nog steeds een achterstand kennen op tal van maatschappelijke terreinen, maar ook vindt Isa dat vrouwen zich bij de keuzes in hun (dagelijks) leven nog veel te veel laten leiden door de (vermeende) wensen van partners, vaders en bazen. Daarom wil zij in haar eigen leven kiezen voor volledige autonomie. En daarin gaat ze heel erg ver…

De presentatie van onze romans was erg geslaagd: het was gezellig, druk en de uitgever had nog nooit zoveel boeken verkocht tijdens een presentatie. Huub Hoogkamp zorgde voor mooie muziek. Vanaf morgen is Isa te bestellen in de boekhandel, via bruna.nl en dan hopelijk ook al via bol.com. Nu al kun je het boek en dat van Bettina bestellen via de website van de uitgeverij, klik hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s