Geluidsterreur tegen hangjongeren in 60 gemeenten

Hangjongeren
Wil je van me af? Kras dan met je nagels over een schoolbord, schuur met piepschuim of laat James Blunt ‘You’re beautiful’ zingen en ik ben binnen de kortste keren gegarandeerd vertrokken. Geluid kan een uitermate effectief middel zijn om mensen weg te jagen. Dat heeft de slimme importeur Rhinegold ook ontdekt. Het bedrijf verkoopt de Mosquito: een apparaat dat een zoemgeluid produceert dat door de hoge ultrasone frequentie alleen hoorbaar is voor mensen onder de 25 jaar (en ouderen met jeugdige oren). Het irritante geluid zorgt ervoor dat jongeren wegblijven van hangplekken laat het bedrijf trots weten.  Dus, heb je last van jongeren voor de deur of wil je op jouw plaatsje in het park, je café, je camping of op je terras alleen 25 plussers? Dan kun je zonder al te veel belemmeringen het apparaat voor een kleine 1000 euro bestellen via de website van de importeur.

Het apparaat vindt ‘gehoor’: inmiddels hangen er  in Nederland al 300 Mosquito’s in 60 verschillende gemeenten. Sterker, er zijn diverse gemeenten die het apparaat zelf gebruiken. Lokale bestuurders zijn kennelijk (oostindisch) doof voor de wettelijke bezwaren die aan het apparaat kleven: het discrimineert en is in strijd met de grondwet die ‘de persoonlijke levenssfeer’ en ‘de onaantastbaarheid van het lichaam’ garandeert. Minister Rouvoet heeft hiernaar overigens een onderzoek toegezegd. Ook zou je je af kunnen vragen in hoeverre met een dergelijk apparaat niet aan symptoombestrijding wordt gedaan en problemen vooral worden verplaatst. En, is het wenselijk dat particulieren met dergelijke apparaten de bewegingsruimte van anderen in de publieke ruimte kunnen beperken? En wat is het vervolg?

En dames en heren lokale bestuurders, mogen die krengen uit totdat we van Rouvoet hebben gehoord of het  in strijd is met de grondwet? Doe hieronder de test. Hoe jeugdig zijn uw oren?

One thought

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s