Wie repareert straks de rollator van Wilders?

In het ochtendprogramma Ochtendspits van Wakker Nederland, verklaarde Arend Jan Boekestijn vanochtend dat het kabinet Rutte-Verhagen eindelijk wat aan de immigratie gaat doen. Boekestijn en zijn makkers in het kabinet vechten uit electorale overwegingen tegen een schijnprobleem: de immigratie van ‘kansarme migranten’ neemt al al jaren af en op de langere termijn hebben we juist migranten hard nodig. Ook van een ‘tsunami van moslims’ is in de verste verte geen sprake.

In heel Europa ontstaat volgens SEO economisch onderzoek in 2050 een tekort van 32 miljoen arbeiders door de vergrijzing. Wanneer  we willen dat de werkgelegenheid in de Europese Unie over 43 jaar op hetzelfde niveau ligt als nu moet het tekort worden weggewerkt. ‘Anders moeten we rekening houden met het scenario van krimpende economieën en dat willen de meeste mensen niet’, aldus onderzoeker Ernest Berkhout van SEO Economisch Onderzoek in de Volkskrant.
Hij verwacht dat het het tekort aan personeel in Nederland anders oploopt tot 274 duizend. Dat valt relatief mee dankzij de migratie, aldus Berkhout. ‘Maar dat betekent niet dat het tekort te negeren is. Het is en blijft een aanzienlijk probleem.’

Voorlopig is het aantal PVV-stemmers nu al aanmerkelijk hoger dan het aantal moslims in 2050 zal zijn: Verwilderisering gaat veel sneller dan islamisering

artikel in volkskrant:

Europa krijgt tekort van 32 miljoen arbeiders

Zie ook:

factcheck: de tsunami van islamisering (geen commentaar)

10.000 importbruiden zoek

beeldvorming en feiten over huwelijksmigratie

kansarme migranten vertrekken juist uit Nederland

De titel is gejat van Charles Groenhuijsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s