Zomergasten: Going to the Dogs

Ik heb Wim T. Schippers één keer gesproken en dat was geen aangenaam gesprek: in het Amsterdamse café De Blincker claimde hij fel dat de barkruk waarop ik zat van hem was.


Bovendien vond ik Willem T. Schippers één van de grootste vernieuwers van de Nederlandse radio en tv. Schippers was de man van Phil Bloom, Sjef van Oekel, Fred Haché, Waldolala, Ronflonflon met Jacques Plafond (en Wilhelmina Kuttje). Niet allemaal even grappig, soms heel plat, maar toch heel vaak lollig.


Eén van de meest bizarre schepsels van Schippers is het toneelstuk ‘ Going to the dogs, dat in 1986 in premiere ging. Hierin speelden geen acteurs, maar zes afgekeurde politiehonden, die na negen maanden repeteren mochten optreden. Het toneelstuk werd internationaal nieuws en leidde tot kamervragen. Het stuk staat grotendeels op Youtube, zie hier deel 1. Hieronder een journaalfragment.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s