‘Verwilderisering’ gaat in Nederland veel sneller dan ‘islamisering’

Het moet een geruststellende gedachte zijn voor degenen die zich zorgen maken over de islamisering van Nederland: het aantal PVV-stemmers in Nederland (1,5 miljoen) ligt nu al hoger dan het aantal moslims dat in 2050 in Nederland (1,3 miljoen) zal wonen.

Volgens het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) zal in 2050 7,6% van de Nederlandse bevolking moslim zijn. In totaal gaat het dan om 1.339 duizend moslims, 432 duizend meer dan in 2009. Het aantal moslims groeit door immigratie (eerste generatie) en geboorte (tweede generatie). Het NIDI heeft in dit scenario geen rekening gehouden met factoren als geloofsafval en bekeringen. Hieronder een grafiek die afkomstig is uit het factbook Moslims in Nederland van Forum.

Hierbij moet worden aangemerkt dat het moslims waarschijnlijk nooit zal lukken één machtsblok te vormen. Terwijl PVV-stemmers worden vertegenwoordigd door 1 partij met 1 leider, zijn moslims in Nederland verdeeld over vele denominaties en etnisch-culturele groepen die het maar niet lukt samen te werken in een overlegorgaan, omroep, laat staan in politieke partijen.

De Limburgers die voorheen Godvrezend en tegenwoordig islamvrezend zijn, hoeven zich helemaal geen zorgen te maken: in de provincie waar 3,5% van de bevolking moslim is, heeft ruim 25% van de kiezers PVV gestemd.

Zie ook: artikelen over islamisering hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s