2 thoughts

 1. Spekman (PvdA) is helemaal niet op zoek naar alternatieve oplossingen. Zolang dit soort voorstellen niet gepaard gaan met concrete beleidsvoorstellen en beleidsimplementatie is dit soort voorstellen puur voor de buhne.
  Waarom geef je overigens aan dat het goed is om alternatieve en zwaardere straffen te bedenken als ze niet leiden tot betere en snellere oplossingen?
  Imho zou vernedering ook kunnen leiden tot het averechtse effect: afzondering en radicalisering.
  Als Aboutaleb inderdaad burgemeester van Rotterdam wordt, zoals de verwachting is, schuift Vogelaar door naar Sociale Zaken en heeft de PvdA van Bos de perfecte mogelijkheid om zich op integratie sterker te profileren. Voor ander partijen, zoals GroenLinks, biedt dit weer betere mogelijkheden om zich op dit vlak van de PvdA te onderscheiden.

  Like

 2. @ Mickel. Ik denk dat je gelijk hebt en dat vernedering ook tot afzondering en radicalisering zouden kunnen leiden.
  Het probleem dat Spekman schetst is wel reel: niet alle straffen zijn voor iedereen even effectief. Dat probleem gaat overigens niet alleen op voor Marokkaanse jongeren. Ik vind het daarom altijd goed te zoeken naar alternatieve straffen, waardoor je meer op maat kunt straffen; indien nodig kunnen dat soms ‘hardere’ straffen zijn, maar het kunnen net zo goed softere straffen zijn. De centrale vraag lijkt me steeds: hoe kun je de veroordeelde niet alleen straffen, maar hoe kun je ook voorkomen dat hij/zij in herhaling valt en zijn directe omgeving overlast gaat bezorgen en hoe bevorder je dat hij/zij in de toekomst handelingsalternatieven/perspectieven krijgt?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s