5 thoughts

 1. Ik geloof niet dat Ajax populairder is dan Feyenoord.
  Ter vergelijking: Feyenoord zet jaarlijks twee keer zo veel om aan merchandising dan Ajax en PSV saman.
  Waar dat geld naartoe gaat? Beats me!

  Like

 2. Hoi Frank,
  Interessante cijfers. Dus Ajax en PSV verkopen samen ongeveer de helft van wat Feyenoord verkoopt aan spullen? Dat is een heel fors verschil.Heb je een bron?
  Ik ken alleen een onderzoekje waaruit blijkt dat Ajax de populairste lub is: 1. Ajax 26%
  2. Feyenoord 23% en 3. PSV 13%.
  De bron:
  http://www.log-isch.nl/logisch/2007/12/de-populairste.html
  Zelf heb ik wel de indruk dat de harde kern supporters van Feyenoord veel groter is. Eind jaren 80 toen het veel minder ging met Ajax daalde het toeschouwersgemiddelde van de Amsterdammers naar ongeveer 14.000 toeschouwers.

  Like

 3. Hoi Ewoud,
  Wat in de krant staat is natuurlijk geen Evangelie. Maar mijn bron is het Algemeen Dagblad. Wanneer precies weet ik niet meer, een tijdje terug, maar ook weer niet heel lang.
  Als trouwe supporter vergeet je zulke – voor de verandering positieve – berichtgevingen niet snel.
  Eind jaren tachtig kwamen er trouwens bij Feyenoord ook niet zo veel mensen hoor, haha.
  Ik denk dat jouw cijfers ook wel te verklaren zijn. Veel mensen die weinig met voetbal hebben, zullen misschien inderdaad Ajax noemen als hun mening wordt gevraagd. Wat je al aangaf, toch een stuk succesvoller geweest. Maar die mensen kopen geen spullen van de club.
  Dus je theorie klopt aardig: De harde kern supporters van Feyenoord is veel groter.
  Al met is de history van beide clubs één waar je ú tegen zegt. Schitterend. Dat moeten we ook hoog houden – Ik als historicus zeker. Maar ik heb ook het idee dat de clubs een beetje gebukt gaan onder het roemrijke verleden en de druk om opnieuw te presteren die daarbij komt kijken.
  Of Feyenoord een team heeft dat echt goed genoeg is om dit jaar mee te doen om de titel, daarover kan je discussieren. Maar zefs de vele blessures mogen geen excuus zijn om met dit materiaal van Heracles, Willem II, NEC en Nacy te verliezen. Of om – Godbetert – 15e te staan.

  Like

 4. de knvb doet jaarlijks onderzoek naar wie de meeste supporters heeft en ik heb ergens gelezen dat het nog steeds feyenoord is. En een paar jaar geleden hoorde je dat ook op nos toen seizoen begon 1ste wedstrijd toen zei ik dacht humberto tan: en dan feyenoord de club met de grootste supporters schare van nl. en die polls op internet heb je weinig aan want het is maar niet wie erop op kijkt en van de knvb is denk ik toch de bron der bronnen neem ik aan

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s