De geniale openingsscène van Happiness

Happiness van Todd Solonz is een film om te ‘grimlachen’. Het is een prachtige inktzwarte komedie die vaak wordt vergeleken met American Beauty. De film gaat over drie zussen: de oudste is getrouwd met een pedofiele psychiater die zich vergrijpt aan een vriendje van zijn zoontje, de middelste is
een schrijfster die zichzelf  "nep" vindt omdat ze
nooit verkracht is en de jongste was altijd al gedoemd te mislukken. De film kent vele geweldige scènes met prachtige dialogen die door Solonz zelf geschreven zijn. Een klassieker is de opening van de film waarin de jongste zus haar relatie verbreekt. Zo mooi, zo pijnlijk en zo goed geacteerd. Ik vond de scène op YouTube.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s