U bent schuldig

Middelvingerafdruk2
Beste lezer, u weet het misschien nog niet, maar u bent hartstikke fout. U bent schuldig. Wij, Nederlandse overheid, weten nog niet welke zonden u allemaal heeft begaan, maar u moet zich schamen, diep schamen! Schande! Al die kleine overtredingen, foutjes en slippertjes die u in uw leven heeft begaan, hebben van u een grote crimineel gemaakt. En dan zullen we het maar niet hebben over al die zondige gedachten en fantasieën die geregeld door uw hoofd spoken. U bent een uitermate slecht mens.

Maar, er is hoop. We kunnen u en uw medeburgers beter beschermen als we meer van u weten. En daar werken we, met duizenden professionals, hard aan. We hebben inmiddels een indrukwekkende database met gegevens opgebouwd, gegevens overigens die u ons grotendeels zelf heeft geleverd via het internet. Namens uw medeburgers gaan we nog meer gegevens verzamelen. Binnenkort bent u vanaf uw 6e jaar verplicht uw vingerafdrukken af te geven als u uw identiteitsbewijs aanvraagt. Het is heel simpel: zonder vingerafdruk ook geen identiteit. Dat is goed voor u en goed voor ons.

En dat is nog maar het begin. Over een aantal jaren kunnen we vanaf de geboorte een chip bij u inplanten en u nog beter in de gaten houden. Wie weet kunnen we dan ook uw zondige gedachten registreren. 
Alle informatie over u wordt gedigitaliseerd en daarmee wordt u gereduceerd tot niet veel meer dan een verzamelingen nullen en éénen. In uw geval  hoogstwaarschijnlijk vooral nullen. Want u bent schuldig tot u het tegendeel bewezen heeft.

Liefs,

Uw overheid

(afbeelding is van Arnoud Boer)

One thought

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s