Wantrouwen leden deelraden allochtone collega’s?

Moddervoeten
Is het goed wanneer raadsleden actief zijn bij maatschappelijke organisaties en ‘met hun poten in de modder’ staan? Is het voldoende wanneer zij zich onthouden van stemming wanneer er wordt gestemd over subsidie aan hun organisatie? En is er bij allochtone raadsleden eerder sprake van belangenverstrengeling dan bij autochtone raadsleden? Uit een onderzoek van de website Nieuws uit Amsterdam blijkt dat de subsidieaffaire in Amsterdam-Zuidoost een negatief
effect heeft op het imago van allochtone raadsleden. Bij veel deelraadsleden
bestaat de indruk dat hun allochtone collega’s minder strenge normen
hanteren als het gaat om mogelijke belangenverstrengeling. Bijna de helft (19 respondenten) denkt dat allochtone
deelraadsleden minder streng voor zichzelf zijn dan hun
autochtone collega’s. Opvallend is echter ook dat de meeste raadsleden te kennen geven dat de allochtone raadsleden uit de eigen deelraad een ‘vlekkeloze reputatie’ hebben. De leden van de deelraden wantrouwen dus vooral hun allochtone collega’s uit andere deelraden. Lees verder hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s