Peter Gabriel in het Westerpark

Vanavond ga ik naar Peter Gabriel in het Amsterdamse Westerpark. Ik behoor niet tot zijn meest trouwe fans, maar ik vind sommige nummers prachtig en denk dat Gabriel in de vormgeving van zijn concerten en videoclips absoluut een trendsetter was. Verder was hij een van de eerste popartiesten was die zich betrokken toonde bij wereldmuziek, in het bijzonder uit Afrika. Gabriel is een van de oprichters van  WOMAD, the World of Music, Arts & Dance, dat jaarlijks festivals organiseert met
traditionele en moderne muziek uit
de hele wereld. Ook is hij de initiatiefnemer van Real World, een platenlabel dat artiesten uit verschillende werelddelen promoot. Zijn song Biko over Steve Biko was (volgens Wikipedia) de eerste popsong ooit over apartheid.
Hieronder het nummer zoals hij dat speelde tijdens het Nelson Mandela concert in 1988 in het Wembley stadion….

Het optreden van Gabriël in het Amsterdamse Westerpark was muzikaal prachtig. De sfeer was ondanks muziek en een prachtige regenboog wat mat. Misschien kwam dat doordat het overgrote merendeel van het publiek de 40 ver gepasseerd was?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s